Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Γενικού Γραμματέα του ΠΣΕ, Φανή Χριστοδούλου

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και το συγκλονισμό του για το θάνατο του Γενικού του Γραμματέα, Φανή Χριστοδούλου. Ο Φανής Χριστοδούλου, παρέμεινε μέχρι τέλους ένας πιστός αγωνιστής για την υπόθεση της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.    

Από το τελευταίο Συνέδριο του ΠΣΕ τον Ιούλιο του 2017 υπηρέτησε το κίνημα ειρήνης ως Γενικός Γραμματέας. Ο Φανής Χριστοδούλου εκπροσώπησε το ΠΣΕ σε διεθνείς αποστολές και διοργανώσεις στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, αλλά και των τριμερών συναντήσεων των κινημάτων ειρήνης Κύπρου-Ελλάδας-Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας συνέβαλε στη διοργάνωση σημαντικών αντιπολεμικών εκδηλώσεων και δράσεων έκφρασης αλληλεγγύης προς τους λαούς θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, όπως της Συρίας, Βενεζουέλας, Παλαιστίνης κ.α. Σταθμό αποτέλεσε η διοργάνωση της 8ης Παγκύπριας Πορείας Ειρήνης το 2018 στις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι.

Το ΠΣΕ εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια του στην οικογένεια του Φανή, στη σύζυγό του Αιμιλία, στις κόρες του Πωλίνα και Γεωργία και στους οικείους του.

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του ΠΣΕ, Στέλιος Σοφόκλη. Στην κηδεία θα παραστούν ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, Θανάσης Παφίλης, ο Νίκος Ζώκας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη και η Γραμματεία του ΠΣΕ.  

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

Η Γραμματεία του ΠΣΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s