Η πτώση του πυραύλου S-200 καταδεικνύει ότι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή επηρεάζουν και την Κύπρο

Ανακοίνωση του ΠΣΕ για την πτώση του αντι-αεροπορικού πυραύλου S-200

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την πτώση αντιαεροπορικού πυραύλου S-200 στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο πύραυλος κατέπεσε στα κατεχόμενα εδάφη, καθώς απέτυχε να χτυπήσει ισραηλινά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από τη Μεσόγειο θάλασσα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου στο πλαίσιο της επιχείρησής τους στην πόλη Χομς της Συρίας. Tο ΠΣΕ εδώ και αρκετό καιρό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις γενικευμένες πολεμικές συρράξεις στην περιοχή μας, αλλά και όπου αλλού στη γη, καθώς δεν επηρεάζουν μόνο τις αντιμαχόμενες πλευρές, αλλά όλο τον κόσμο.

Από τότε που η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποφάσισε να δέσει χειροπόδαρα το μέλλον της Κύπρου στο άρμα του ΝΑΤΟ και του μιλιταριστικού μέρους της ΕΕ, μέσα από  στρατιωτικές συμφωνίες, όπως  αυτές με το Ισραήλ, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την ένταξη της Κύπρου στην PESCO, η Κύπρος απομακρύνεται από το διαχρονικό στόχο της αποστρατικοποίησης και βρίσκεται για τα καλά στο μάτι του ιμπεριαλιστικού πολεμικού κυκλώνα στην περιοχή.

Αυτή η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και την εμβάθυνση της φιλίας με τους λαούς της περιοχής, διατυμπανίζει συνεχώς ότι η Κύπρος βρήκε επιτέλους τον δρόμο της και αυτός είναι η Δύση. Καμώνεται πως οι Αμερικανοί γερουσιαστές Ρούμπιο-Μενέντεζ προωθούν νομοσχέδιο στην αμερικανική βουλή για να βγει η χώρα μας από τη λίστα του εμπάργκο αμερικανικών οπλικών συστημάτων με τη ψευδαίσθηση ότι αυτή η ενέργεια θα ανακόψει την επιθετικότητα της Τουρκίας ενάντια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΠΣΕ τονίζει ακόμα μια φορά ότι τα όπλα και οι πόλεμοι μόνο, θανάτους, καταστροφές, και δυστυχία φέρνουν. Καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη να ανακαλέσει και να τερματίσει τις επικίνδυνες στρατιωτικές συμφωνίες και συνεργασίες, καθώς δεν συνάδουν με τον επιδιωκόμενο στόχο για μια αποστρατικοποιημένη Κύπρο. Τέλος, καλούμε τον Κυπριακό λαό να σηκώσει το ανάστημα του ενάντια στους πολέμους, ενάντια στους πολεμοχαρείς σχεδιασμούς της κυπριακής κυβέρνησης και υπέρ της ειρήνης στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή μας.

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Η Γραμματεία του ΠΣΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s