Το ΠΣΕ χαιρετίζει και στηρίζει την υποψηφιότητα της Sevgül Uludag για το Νόμπελ Ειρήνης 2019

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) χαιρετίζει και στηρίζει με ιδιαίτερη περηφάνια την υποψηφιότητα του μέλους του, Sevgül Uludag για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης.

Η πολύτιμη συνεισφορά της στην προσπάθεια για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, καθώς επίσης οι δημοσιογραφικές της δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων και στη δημιουργία αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αιτιολογούν την πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, από την επίκουρη καθηγήτρια Άννα Αγαθαγγέλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο York του Καναδά.

Η Sevgül Uludag, μια γνήσια αγωνίστρια, φίλη της ειρήνης, εργάζεται άοκνα με πολλή αγάπη για τον τόπο της και τους ανθρώπους του, συμβάλλοντας στη συμφιλίωση και ειρήνη στο νησί μας. Με αντικειμενικότητα και ανθρωπισμό αναγνωρίζει τις ανησυχίες και τις ανάγκες όλων των Κυπρίων. Κατανοεί πως ο πόνος όλων όσοι έχουν αγνοούμενους και υποφέρουν από τις συνέπειες του πολέμου είναι κοινός. Και αγωνίζεται για χρόνια τώρα για να απαλύνει αυτό τον πόνο, τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.

Η υποψηφιότητα της Sevgül Uludag δικαιώνει τους αγώνες της και προβάλλει το ανθρωπιστικό της έργο ως πρότυπο κοινής συνεργασίας όλων των Κυπρίων με στόχο την οικοδόμηση της ειρήνης και της επανένωσης του λαού μας στον τόπο μας.

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Η Γραμματεία του ΠΣΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s