Καταδικάζουμε την προκλητική ενέργεια του Προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα Γκολάν

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει εντονότατα την νέα προκλητική ενέργεια του προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, συριακά εδάφη τα οποία το Ισραήλ κατέλαβε μετά τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967.

Η νέα ενέργεια του προέδρου των ΗΠΑ, η οποία αντιβαίνει με το διεθνές δίκαιο αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μέχρι σήμερα καμία χώρα μέλος του ΟΗΕ δεν έχει αναγνωρίσει κυριαρχία των κατειλημμένων από το Ισραήλ εδαφών.

Η επικείμενη, όπως γίνεται γνωστό, προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών της Συρίας από το Ισραήλ είναι ακόμη μία ενέργεια του κύριου Τράμπ να υποστηρίξει προσωπικά τον κύριο Νετανιάχου στον προεκλογικό του αγώνα στις επικείμενες εκλογές.

Μέχρι σήμερα σωρεία ευρωπαϊκών και άλλων χωρών καταδικάζουν την ενέργεια του προέδρου των ΗΠΑ και βασίζουν την οργή και αποδοκιμασία του στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1981 η οποία αναγνωρίζει ότι τα «Υψώματα του Γκολάν ανήκουν στη Συρία».

Ζητούμε όπως η κυπριακή κυβέρνηση, η οποία στηρίζει τον πρόεδρο του Ισραήλ όπως καταδικάσει την ενέργεια του προέδρου των ΗΠΑ και να σταθεί με αυστηρή ανακοίνωση στο πλευρό της Συρίας στη βάση του ψηφίσματος των ΗΕ.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Η Γραμματεία του ΠΣΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s