Καταδικάζουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας ενάντια στη Συρία

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πυραυλική επίθεση ενάντια στη Συρία, η οποία έγινε σήμερα τα ξημερώματα, από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία. Χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τη μέχρι στιγμής μη επιβεβαιωμένη χρήση χημικών από το στρατό της Συρίας, και μάλιστα λίγο πριν την επιτόπια έρευνα από τους ερευνητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, προχώρησαν σε ακόμα μια τυχοδιωκτική επίθεση ενάντια στο Συριακό λαό για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών τους σχεδιασμών.

Το ΠΣΕ καταδικάζει κάθε χρήση οποιωνδήποτε όπλων μαζικής καταστροφής, πυρηνικών, χημικών και βιολογικών, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε κατασκευασμένες πληροφορίες ως πρόφαση για πολεμικές επεμβάσεις. Είναι νωπή η μνήμη μας από τα παραδείγματα των κατασκευασμένων πληροφοριών που χρησιμοποιήθηκαν για επιδρομές στο Ιράκ και τη Λιβύη. Απαιτούμε από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως σεβαστούν έμπρακτα το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Καταδικάζουμε τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και όλων των χωρών που υποστήριξαν την επίθεση ενάντια στη Συρία. Η συνεχής υποστήριξη προς τις ιμπεριαλιστικές επιδρομές μετατρέπουν την Ε.Ε. σε συνεργό όλων των πολέμων του ΝΑΤΟ.

Καταγγέλουμε τη χρήση των βρετανικών βάσεων ως μέρος αυτής της επίθεσης ενάντια στη Συρία. Είναι γι’ αυτό που επαναλαμβάνουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαίτηση για διάλυση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο. Θεωρούμε ταυτόχρονα πως κατά τη διαπραγμάτευση λύσης του Κυπριακού πρέπει να τεθεί και το θέμα της πλήρους αποστρατικοποίησης της Κύπρου. Επίσης, στόχος μας είναι με τη λύση του κυπριακού προβλήματος ο κυπριακός λαός ενωμένος να απαιτήσει τη διάλυση των βρετανικών βάσεων. Καταγγέλουμε τη στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη η οποία επιλέγει όχι μόνο να μην τοποθετείται ενάντια στις επιθέσεις, αλλά στην ουσία με τη σιωπηρή της συναίνεση στηρίζει τη χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων για πολεμικές επιδρομές.

Τέλος, επαναβεβαιώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στο λαό της Συρίας, ο οποίος εδώ και εφτά χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Καλούμε όλους τους φίλους της ειρήνης όπως λάβουν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 16 Απριλίου, ώρα 18:00 έξω από την Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία.

 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΚΥΠΡΟΣ – ΓΕΦΥΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018
Η Γραμματεία του ΠΣΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s