Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 8ης Τριμερούς στη Σμύρνη

8η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Τουρκίας – Κύπρου – Ελλάδας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες και οι εκδηλώσεις της 8ης Τριμερούς Συνάντησης των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων Ειρήνης Τουρκίας, Κύπρου και Ελλάδας, τις οποίες φιλοξένησε η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας από τις 15 έως τις 17 Δεκέμβρη στη Σμύρνη.

Στη συνάντηση, που διεξάγεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) πήραν μέρος από την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας οι Ζουχάλ Οκουγιάν και Αϊντεμίρ Γκιουλέρ, από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας Στέλιος Σοφόκλη και Φανής Χριστοδούλου, και το μέλος Αγγέλα Σοφόκλη, αντίστοιχα, ενώ την ΕΕΔΥΕ εκπροσώπησαν ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος και οι Ρούλα Στεφανάκη και Γιώργος Φραγκιουδάκης, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκπροσώπησε ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ.

Στη συνάντηση των κινημάτων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ» της Σμύρνης συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις και εμπειρίες από τον αντιιμπεριαλιστικό  αγώνα των κινημάτων ειρήνης, καθώς και τον αγώνα που δίνουν στις χώρες τους για Δημοκρατία, ενάντια στις ξένες βάσεις, στις χώρες τους και υπέρ της αποστρατικοποίησης των χωρών τους. Τα τρία κινήματα  ενέκριναν  δελτίο τύπου της συνάντησης, στο οποίο μεταξύ άλλων εκφράζεται η αμέριστη στήριξη των τριών κινημάτων προς τον φιλειρηνικό λαό της Κύπρου για μια δίκαιη και ειρηνική λύση του κυπριακού προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Στο πλαίσιο της Τριμερούς πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση στην παραλιακή πόλη Τσεσμέ για το Προσφυγικό, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα. Στην εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Pir Sultan Abdal» μίλησαν εκπρόσωποι από τα τρία κινήματα. Εκ μέρους του ΠΣΕ μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Φανής Χριστοδούλου και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το ελληνοτουρκικό συγκρότημα «Σχοινάδικα» της Σμύρνης, με την Αντωνία Περσίδη.

Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τριών κινημάτων ειρήνης με φιλειρηνιστές από τη Σμύρνη, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΠΣΕ, Στέλιος Σοφόκλη είχε την ευκαιρία να μιλήσει μεταξύ άλλων για το κυπριακό πρόβλημα.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2017
Η Γραμματεία του ΠΣΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s