Ποτέ πια πυρηνικό ολοκαύτωμα! Απαγόρευση όλων των πυρηνικών όπλων!

Σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα καταδικάζει με κινητοποιήσεις και ανακοινώσεις τη θλιβερή πρωτιά των ΗΠΑ για τον Αύγουστο του 1945, ως προς τη χρησιμοποιήση πυρηνικών όπλων, εναντίον πληθυσμών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και τις καταστροφικές συνέπειες που συνεχίζουν να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές μέχρι και τις μέρες μας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει απειλές περί «αποκάλυψης» κατά του λαού της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, υποσχόμενος μάλιστα «φωτιά και οργή, όπως δεν έχει δει ποτέ ο κόσμος».

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και το ΝΑΤΟ, πέραν από την ευθύνη που έχουν για σειρά πολέμων που ξέσπασαν τα τελευταία χρόνια, έχουν εξαπολύσει και οικονομικό πόλεμο ενάντια στη Ρωσία, παίρνοντας τον κόσμο πίσω στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Συνάμα, οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι τους στέκονται υπεύθυνοι για την κατάρρευση της συμφωνίας για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων και προχωρούν στην εγκατάσταση αντιπυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη, την Αρκτική και την Ασία που στοχοποιεί την Ρωσία και την Κίνα.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και τις προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, οι οποίες υποδαυλίζουν την ήδη τεταμένη κατάσταση στη χερσόνησο της Κορέας και στρέφονται κατά της παγκόσμιας ειρήνης και της ανθρωπότητας.

Απαιτούμε την απαγόρευση όλων των πυρηνικών και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής, την κατάργηση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων, την απόρριψη της εγκατάστασης του πυραυλικού συστήματος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε τις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το αναφαίρετο δικαίωμα των κυρίαρχων κρατών να αποφασίζουν για το μέλλον τους, χωρίς ξένες επεμβάσεις για μια παγκόσμια και μόνιμη ειρήνη.

Ποτέ πια πυρηνικό ολοκαύτωμα! Απαγόρευση όλων των πυρηνικών όπλων!

10 Αυγούστου 2017

Η Γραμματεία του ΠΣΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s